Süleymanpaşa Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla sahil dolgu sahada çevre ve ekolojik dengeye dikkat çekmek için sergi açtı.
SUÇEP kapsamında 100. Yıl Mehmet Sadık Özyüksel İlkokulu öğrencileri ve Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün de destek verdiği sergide “Atıklar hazinemizdir” adı altında geri dönüşümü yapılabilen maddelerden yapılan resim ve elişi ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu.
Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından atık dönüşümü ve yeniden kullanım kavramlarına dikkat çeken hayvan figürü çalışmaların da yer aldığı serginin yanı sıra Süleymanpaşa Belediyesi tarafından geri dönüşüm ile kazandırılmış ürünler de sergi ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.
Süleymanpaşa Belediyesi Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerin de yer aldığı sergide çevre temizliğine dikkat çekilirken, ziyaretçilere daha temiz bir çevre ve geri dönüşüm konularında bilgilendirme yapıldı.