Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Süleymanpaşalı arı üreticilerine, arı kovanı dağıtımı için düzenlenen törene katıldı.
"Arıcılık Geliştirme ve Polinasyon Projesi" kapsamında Arı Üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla uygulamaya koyulan 263 üreticiye bin 140 adet arı kovanı dağıtımının yapıldığı tören sahil dolgu alanda gerçekleşirken, törene Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Süleymanpaşalı arı üreticisi katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’ın ardından söz alan Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak bu güzelliklerin her anlamda destekçisi olduklarını belirtti.
Törende söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bölgemiz bir tarım bölgesi, her ne kadar şehir de olsak büyükşehir de olsa bu bölgenin ana gelir kaynağı tarımdır. Tarımı mümkün olduğu kadar alternatifli hale getirmeyi artık bütün dünya kabulleniyor. Bu anlamda ben çok fazla bir şey söylemeyeceğim. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Arkada üç TIR dolusu büyükşehir belediyemizin kendi imkanlarıyla hazırlayıp ürettiği arı kovanları duruyor. Ben emek veren, katkı veren ve tarımı destekleyen herkese saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum" dedi.
Son konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Tekirdağ’ın sanayi, tarım ve hayvancılık, turizm, üniversite ve lojistik olmak üzere birbirinden önemli 5 ayrı vizonu var. Kırsal kesimde tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimizin içinde bulunduğu durumu dikkate alarak ‘Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon’ adlı bir proje hazırlayıp uygulamaya koyduk" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kovanların arı üreticilerine teslim edilmesi ve toplu bir hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erdi.