Tekirdağ Yetiştirme Yurdu öğrencileri ve mezunları pilav gününde bir araya gelerek anılarını paylaştı.
Tekirdağ Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evlerinden Ayrılanlar Yardımlaşma Dayanışma Koruma Kültür Derneği ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen pilav gününde, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencileri ve yurtta yetişip doktor, sanayici, öğretmen gibi farklı yerlere gelen kişiler bir araya geldi. Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz’ın da katıldığı pilav günü programı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bahçesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
"En büyük sıkıntımız, 18 yaşından sonra"
Pilav günü programında konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, "Ben bu birime bakıyorum en önemli sorunlardan biri, eksik de olsa bazı kimsesiz, sahipsiz sizin bu yetiştiğiniz kurumda olan insanlara devlet belirli ölçülerde imkanları veriyor. Ama en büyük sıkıntımız, 18 yaşından sonra, bu çocuklarımız eğer ki üniversiteyi okuyorsa destek devam ediyor. Yurtta kalan çocuklarımıza iş imkanı veriyor. Ama bu 18 yaşından sonra bu kurumlardan ayrıldıktan sonra, çocuklarımız, gençlerimiz belirli bir boşluğa düşüyor. Farklı kişilerin yönlendirilmesiyle kendi hayatına yön verip belirli bir çizgide giden abilerimiz ablalarımız gibi kendini sonradan yetiştirip iyi bir yerlere gelir ve iyi bir aile babası olur. Herhangi bir sorunla karşılaşmayan bireyler olduğu gibi maalesef yanlış yollara giden bireylerimiz de var. İşte burada en önemli görev, bu yurttan yetişip, hayata atılmış kişilere bu türlü dernek vakıf gibi kuruluşlarda olur. Sanırım devlet de bunu hissettiği için yakın zamanda bir çalışma programı yapacaktır mutlaka. Bu yurtta mezun olan çocuklara sahip çıkarak iyi bir yerlere yönlendirirsek bu eksikliği gidermiş oluruz. Şu anda da zaten bir kaynaşma içerisindeler. İnşallah bu pilav günüyle sınırlı kalmaz bu abiliğinizi devam ettirirsiniz" dedi.
"Şu duvarların dili olsa da bir konuşsa"
Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdunun, 1952 tarihinden itibaren Tekirdağ’da faaliyet göstermeye başladığını ifade eden Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ise "1952 yılında bugün İnecik Mahallesinde kurulan yetiştirme yurdu, Tekirdağ Sahilinde de bir müddet faaliyet gösterdikten sonra 1956 yılında şu anda mevcut binamıza taşındı. Eskiler daha iyi bilir bizde eskilerden öğrenerek size aktarıyoruz. Hani, derler ya şu duvarların dili olsa da bir konuşsa. Hepiniz öyle diyorsunuz değil mi? İnanın ki duvarlarında dili var. Biz o koridorlarda şu anda idari olarak kullandığımız binada her bir odaya girdiğimizde, ‘Burada ne hayatlar yaşanmıştır’ sorusunu kendi kendimize soruyoruz" diye konuştu.
Daha sonra bir araya gelen Tekirdağ Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencileri ve mezunları pilavlarını yiyerek anılarını paylaştı.