Özellikle geceleri izlemeyi tercih ettiğimiz filmlerimizi seçerken biraz daha zorlanıyoruz. Çünkü gece kısadır ve bu süreyi iyi kullanmak gerekir. Bunun içinde internet üzerinde her siteye giremezsiniz. Daha önceden beğendiğiniz siteleri tercih edersiniz. Sitemiz Film izletecek ve izleyecek olanların türlerini iyi kavraması gerekir. Çünkü dürüst olmak gerekirse insanlar sinemaya şaşırmak için gitmezler. Kahramanın kurtulacağını, kadının sevdiğine kavuşacağını ve kötü adamların ise kaybedeceğini bilirler. Kimse bir romantik komediden hayata dair ciddi ciddi laflar etmesini beklemez.

Ancak gerçek şu ki, aşk acıtır ve bazen kötü adamların da kazandığı olur. Ancak sinemada aşk hayat iksiridir ve kahramanımız her zaman kötü adamları alt eder. Senaryo yazarken Amerika’yı tekrar tekrar keşfetmenize gerek yoktur. Satılabilir bir film çekmenin anahtarı, film türlerini iyi kavramak ve izleyicinin beklentilerini karşılayacak bir senaryo yazmaktır.

Suç filmleri, bir suç dahisinin eylemleri etrafında gerçekleşen yapımlardır. Çoğu kez bu filmlerde suçlunun yükseliş ve çöküş dönemleri işlenmektedir. Kimi yapımlarda ise suçlunun kurbanları da eş zamanlı olarak hikaye boyunca işlenmekte ve suça karışan diğer karakterlere de yer verilmektedir. Bu tür yapımlar hızlı bir kurguya sahiptir ve gizem havası filmin geneline yayılır. Bu gizem olay örgüsünden kaynaklanabileceği gibi karakterler üzerinden de oluşturulabilmektedir.

Polisiye suç filmleri türünde 20 Mart 2015’te Focus filmi dikkatleri üzerine çekmişti. Filmde; Nicky zamanının en usta dolandırıcılarından biridir. Bir gün Jess Barrett adında genç güzel ve çekici bir kadın ile yolları kesişir. Sıradan bir kadın olmayan Jess, soygun konusunda en az Nicky kadar önemli bir potansiyel barındırmaktadır. Acar dolandırıcı Nicky'nin, bir yandan acemi Jess’e işin inceliklerini öğretirken, diğer yandan da genç kadını tedirginlik verici bir şekilde yaklaşma girişimi başarısız bir biçimde sonlanır. Nicky ilişkiyi birden bire keserek Jess'ten uzaklaşma kararı alır. Üç yıl sonra, Jess, artık başarılı bir femme fatale olmuş ve Buenos Aires’te yüksek bahisli araba yarışları camiasında sözü geçen biri haline gelmiştir. Jess, Nicky’nin en son ve oldukça tehlikeli tezgahının en kritik noktasında onun planlarını alt üst eder ve Nicky'nin dünyasını karartır.

Will Smith'in acemi dolandırıcı Jess’e karşı duygular besleyen deneyimli aldatmaca ustası Nicky’yi canlandırdığı film, aksiyon dozu yüksek bir aşk öyküsüne ev sahipliği yapıyor. Polisiye sevenler kesinlikle izlemesi gereken bir başyapıt. Keyifli seyirler.