Ordu İşadamları Derneğinin (ORİŞAD) konuğu Nazlı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kurt, ORİŞAD toplantı salonunda iş adamlarına hitap etti.

Kurt, ihracatın yükselmesinde ve pazar payının artmasındaki gerekliliklerden en başta, dış ticaret, şirketlerin anayasasının olması ve yabancı dil eğitimi almanın artı şart olduğunu, dernekleşmenin katkısı ve önemine dikkat çekti. 12 Eylül sonrası işportacılık, pazarcılık, kahvecilik bile yaptığını anlatan Kurt, aile şirketlerinin kurumsallaşmasında karşılaşılan sorunlara değindi.

Kurulan aile şirketlerinin, çoğu zaman ikinci kuşaklara kalmadan bölünme eğiliminde olduğunu söyleyen Kurt, "Biz kendi başarı öykülerimizi 3 saniyelik bir reklama borçluyuz. Reklam markalaşmada çok önemlidir ve reklam vermeden markalaşmak da mümkün değildir. Reklama para harcamaktan kaçınılmamalıdır. Etkili reklama yapılan harcama, en az 3 -4 misliyle geriye dönüş yapıyor. Ancak reklam çarpıcı olmalı. Biz markamızı bütün Türkiye'ye tanıtan asıl etkiyi, 30 saniyelik reklamı 3 saniyeye düşürerek yakaladık. İnsanlar internet sitelerinde bizim reklamımızı tartışmaya başlayınca markamız hızla tanındı. Araştırmalara göre insanlar 3 saniyede mesajı yakalayabiliyorlarmış." diye konuştu.

'İHRACATIN ARTMASINDA TUSKON'UN KATKISI BÜYÜK'

Dernekçiliğin önemine vurgu yapan Kurt, "Ben aynı zamanda Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonuna (TUSKON) bağlı MARİFED Meslek Komitelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesiyim. Hedefimiz esnafı iş adamı, iş adamını sanayici, sanayiciyi de ihracatçı yapmak. Ordu’da ORİŞAD gibi güçlü bir derneğimiz var. ORİŞAD kanalıyla dünyaya açılmak mümkün." şeklinde konuştu.

Programın sonunda ORİŞAD Başkanı Bekir Erbaş, Nihat Kurt’a hediye takdim etti.