Yılın ikinci çeyreğinde mobil internet kullanıcısı 12,4 milyona çıkarken toplam geniş bant abone sayısı 20 milyon 500 bini aştı. Türkiye 323 dakika ortalama aylık mobil kullanım süresiyle Avrupa'yı yine geride bıraktı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin bilişim alanında dünyada en hızlı gelişme gösteren ülkeler arasında yer aldığını belirterek, “Yılın 2. çeyreği itibarıyla Türkiye'de geniş bant abone sayısı 20 milyon 500 bini aştı.

Bunun 12,4 milyonu mobil internet kullanıyor. Ayrıca 323 dakika ortalama aylık mobil kullanım süresiyle Avrupa'da gelişmiş ülkeler arasında en fazla mobil telefon görüşmesi yapan ülkeyiz” dedi.

Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan, bilişim sektöründe 2013 yılı 2. çeyrek rakamlarını açıkladı. Türkiye'de mobil bilgisayardan veya cep telefonundan internet kullananların sayısının çok hızlı arttığını ifade eden Yıldırım, Türkiye'deki 68 milyon cep telefonu kullanıcısının yüzde 66,6'sına denk gelen 45,3milyonun 3G abonesi olduğunu belirtti. Yıldırım, bu oranın, yüzde 30 olan Avrupa ortalamasının çok üzerinde olduğunu vurguladı.

2002'de 11 milyar dolar olan sektör cirosunun, bugün 45milyar dolara yükseldiğini açıklayan Yıldırım, bu yılın ikinci 3 aylık döneminde sektörde faaliyet gösteren sabit ve mobil işletmecilerin toplam 1 milyar 150 milyon lira yatırım gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Kaynak: Habertürk