PS3, PS4 ve PS Vita sahiplerine ayrıcalık tanıyan bir servis olan PlayStation Plus sayesinde PS3 ve PS Vita sahipleri her ay 2 oyunu bedava olarak indiriyor ve bazı özel indirimlerden de yararlanabiliyor. Bedava oyunlar ve indirimlerin yanında PlayStation 4 üzerinde multiplayer oyun oynamak için PS Plus üyeliği gerekmesi, bu servisi PS4 sahipleri için oldukça önemli bir hale getiriyor. Peki PlayStation Plus nedir? Haberimizde...

Ancak diğer konsollara çıkardığı bedava oyunlara nazaran PS4 kullanıcılarına daha alt seviyede bedava oyunlar sunan Sony, aldığı yeni kararla kullanıcıları daha da kızdıracak gibi görünüyor.

PlayStation Plus üyelik ücretine zam!

Bir süredir ortalıkta dolaşan söylentiler Sony tarafından onaylandı ve 1 Eylül'den itibaren PS Plus servisine üyelik ücretinin artacağı doğrulandı. Avrupa genelinde yapılacak zammın Türkiye'yi de kapsamasına kesin gözle bakılıyor.


PS Plus'a yapılacak zam, sadece 1 aylık ve 3 aylık üyelik ücretlerine etki edecek ancak yıllık üyelik ücreti değişmeyecek. Sony tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 1 aylık üyelik ücreti 5.49 pound yerine 5.99 pound olacakken, 3 aylık üyelik ücreti 11.99 pound yerine 14.99 pound olacak.

Türkiye'de yeni fiyatlar ne kadar olacak?
Bu zammı Türkiye fiyatları üzerinden yorumlayacak olursak 1 aylık üyelik ücretinin 19.99 TL'den 22 TL'ye, 3 aylık üyelik ücretinin ise 44.99 TL'den 55 TL'ye çıkacağını kestirebiliriz. Tabi ki bu fiyatların, Sony'nin Türkiye için henüz bir açıklama yapmamasından dolayı tahminden ibaret olduğunu hatırlatalım.

PlayStation Plus Nedir?

Playstation 3, Playstation 4 ve Playstation Vita’nızla kullanabileceğiniz, oyun konsollarınızı daha avantajlı bir hale getirecek ve sizlere ayrıcalık kazandıracak bir sistemdir. Bu sistem ücretli bir sistemdir. PSN hesabınızı bir üst seviyeye taşır. Yine de tüm PSN üyelerine bir sefere mahsus olmak üzere 14 günlük deneme hesabı ücretsizdir. PSN Plus ücretleri ülkelere ve bölgelere göre fiyat farklılıkları gösterse de zaman zaman indirimler yapılmaktadır.  PSN Plus üyeliğini, laystation® sisteminizdeki PlayStation Store’dan, Android veya iOS sistemindeki PS4 Companion App’ten, Sony Network Store’dan veya fiziksel bir mağazadan PlayStation Plus hediye kartı (kupon kodu) ile satın alabilirsiniz.

Playstation Network Plus üyeliği sizlere çok fazla ayrıcalık tanımaktadır. Özellikle birçok ücretsiz oyuna, tasarıma, avatarlara ve uygulamalara sahip olabiliyorsunuz. Bunların dışında Playstation Network Plus üyelerine pek çok oyunda dönem dönem özel indirimler olabiliyor. Ayrıca ücretli abonelik kullanıcıları kendilerine hediye edilen 1 GB alanda depolama sağlayan bir bulut sistemine de sahip oluyorlar. Bu alanın kullanıcılara en büyük faydası save dosyalarını bu alana kayıt ettirebilmektedirler. Bu durumda cihazınızdaki herhangi bir arızadan dolayı kayıtlı dosyalarınızın etkilenmemesini sağlıyor. Bunun yanı sıra PSN Plus kullanıcıları şirketin kendi çıkarmış olduğu oyunlara daha çabuk erişim imkanı sağlıyor. PSN Plus sisteminize UK card veya USD card yükleyebiliyorsunuz. Sony’nin Türkiye satış sitesinden yaptığınız alışverişler aslında UK Store’dur bu yüzden TR card yoktur. Kullanılan kartlar aslında UK card sistemine dahildir.