Güvenlik uzmanlarından milyonlarca internet kullanıcısına Rowhammer tehlike uyarısı geldi. DRAM üzerinden yapılabilecek internet saldırılarına karşı savunmasız olduğumuzu ifade eden güvenlik uzmanları, sürpriz saldırı yöntemine neden olan hatanın daha da yaygınlaşmasından endişe duymakta. Peki Rowhammer isimli tehlike nedir ve nasıl önlenir? Yanıtı haberimizde...

Bilgisayarlardaki yoğun paketlenmiş bellek hücrelerinin kasıtlı girişimlere karşı savunmasız olduğu yılladır biliniyor. Ama yeni araştırma makalesi, kullanıcıları tehlikeye sokacak saldırının, internet üzerinden ne şekilde yapılabileceğinin detaylarını ortaya koyuyor.
Yayınlanan yeni makale, Rowhammer olarak adlandırılan yeni probleme karşı yonga üreticilerinin acil olarak uzun vadeli bir çözüm arayışına girmesine neden olabilir.

Son araştırma, DRAM saldırısının JavaScript kullanılarak İnternet üzerinden yapılabileceğini gösteriyor. Daha da tehlikelisi bunun için bilgisayara fiziksel bir erişimin gerekmemesi.

Bu da çok sayıda insanın potansiyel kurban listesinde bulunduğunu ve internet üzerinden hedeflenebileceği anlamına geliyor.


Saldırının sinsi bir şekilde hedef makinelere aynı anda ve rastgele sayıda yapılabileceği belirtildiği gibi bunun büyük bir güvenlik tehdidi oluşturduğu ifade ediliyor.

Araştırmacılar; Rowhammer.js tehlikesine karşı uzun vadede bir çözüm bulunana kadar kullanıcıların İnternet Tarayıcılarını sürekli olarak güncel tutmalarını önerdi.

İnternet Kullanıcılarına sunulan bir başka seçenek de JavaScript özelliğinin devre dışı bırakılması. (Cnnturk)