Asus'un merakla beklenen yeni akıllı telefonu Zenfone 3'ün detayları ortaya çıkmaya başladı. CEO Jerry Shen, Asus Zenfone 3 hakkında merak edilen soruların yanıtını verdi. Peki Asus Zenfone 3 teknik özellikleri ve fiyatı nedir? Asus Zenfone 3 ne zaman çıkacak?

TEKNOKULİS - Asus geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu Zenfone 2 modeliyle dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı. Tüketicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Zenfone 2'nin bıraktığı yerden ise Zenfone 3 modeli devam edecek gibi görünüyor.
Bir süredir haberlerini gördüğümüz Zenfone 3 modellerini son olarak çıkış tarihi ortaya çıkmış ve cihazların 30 Mayıs'ta Computex 2016 kapsamında duyurulacağını öğrenmiştik. Ortaya çıkan davetiyelerin ardından bugün firmanın CEO'su Jerry Shen, Tayvanlı DigiTimes'a önemli açıklamalar yaptı.

Haziran ayında piyasada olacaklar!
Jerry Shen'in yaptığı açıklamayla birlikte Zenfone 3 ailesinin direkt olarak ilk ağızdan Haziran ayında piyasaya sunulacağını öğrenmiş olduk. Bununla birlikte Zenfone 3 ile birlikte tanıtılacak olan Zenfone 3 Deluxe modeli orta segmente hitap edecek. Ancak geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan Zenfone 2'nin de orta seviye olarak tanıtıldığını ancak özellikleriyle üst seviyeye göz kırptığını da belirtelim. Muhtemelen yeni Zenfone modeller de aynı şekilde olacak.
Özellikleri neler?
Asus Z012D model numaralı Zenfone 3'te, 5.5-inç 1080p ekran, Qualcomm Snapdragon 650 yonga seti(1.7 GHz altı çekirdek CPU), 3GB RAM, 32GB depolama alanı ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi gibi özellikler var.
Asus Z010DD model numaralı Zenfone 3 Deluxe'te ise, 5.9-inç 720p ekran, 12 ya da 13 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, Qualcomm Snapdragon 615 yonga seti(1.5 GHz sekiz çekirdek CPU), 3GB RAM, 32GB dahili depolama alanı ve Android 6.0 işletim sistemi gibi özellikler bulunuyor.

VR gözlük de yolda
"Zenvolution" isimli etkinlikte tanıtılacak olan Zenfone 3 ailesinin dışında, ZenPad tablet ve Zenbook dizüstü bilgisayarlar ve ZenVR isimli bir sanal gerçeklik gözlüğünün de bu etkinlikte duyurulması bekleniyor.