Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ücretsiz olarak düzenlediği üniversiteye hazırlık kursunda eğitim ve öğretim gören öğrencilere içerisinde soru bankası, testler ve deneme sınavları bulunan YGS ve LYS kitap setleri dağıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin sahil yerleşkesi ve TRAMEK binasında gerçekleştirilen ücretsiz dershanecilik uygulaması kapsamında 35 derslikte 764 öğrenci ile devam eden eğitim ve öğretim çalışmaları kapsamında öğrencilere kitap setleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Taşan, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel’in katılımıyla verildi.
Sınıfları tek tek ziyaret ederek öğrencilere kitaplarını teslim eden Başkanvekili Kınalı, geleceğin teminatı öğrencilerin en iyi şekilde yetişmelerine katkı sunmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Başkanvekili Kınalı, belediyelerin vatandaşın doğumundan ölümüne kadar her türlü ihtiyacın karşıladığına dikkat çekerek, eğitim ve sosyal hizmetler anlamında da her zaman vatandaşın yanlarında olduklarını belirtti.
Kınalı, “Paydaşlarımızla ücretsiz olarak düzenlediğimiz hazırlık kursları ile geleceğimizin teminatı öğrencilerimize en iyi eğitimi vermenin gayreti içerisindeyiz. Dershanede sihirli bir değnek yok. Her şey sizlerin çok çalışmanıza bağlı. Azimli çalıştıktan sonra hayalinizdeki bölümleri kazanacağınıza inanıyorum. Bizde imkanlarımız ölçüsünde sizlere her türlü imkanı sağlamayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.