51 Kişinin Hayatını Kaybettiği Deprem Faciasında 3 Sanığa Tahliye Kararı! 51 Kişinin Hayatını Kaybettiği Deprem Faciasında 3 Sanığa Tahliye Kararı!

Sakarya'da, Güney Kore destekli "Afet Erken Uyarı Sistemi" projesi uygulanmaya başlanıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla Güney Kore destekli bu sistemi kullanacak. Yüksek hassasiyetli sensörlerin yer altındaki durumu izleyeceği bu sistem, Hendek - Bakacak heyelan bölgesinde test edilecek. Sensörler, yer altında depremi erkenden tespit edebilme özelliğine sahiptir ve deprem anında yetkililere ve vatandaşlara erken uyarı sağlayarak can ve mal kaybını minimize etmeyi hedeflemektedir.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, projenin Sakarya için bir milat olacağını ifade ederek, şehrin fiziki yapısını daha dayanıklı kılmak ve afetlere karşı hazır hale getirmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Güney Kore'den gelen firma yetkilileri, sensörlerin testi için Sakarya'da çalışmalara başladı. İlk uygulama Hendek - Bakacak heyelan bölgesinde gerçekleştirilecek ve test sonuçlarına göre su, doğalgaz hatları gibi hassas alt yapıları korumak için sensörler diğer bölgelere de yerleştirilecek. Sistem, yer altında tahribata yol açan sarsıntıları inceleyerek altyapının inşasını bu verilere göre şekillendirecek.