Türkmenistan'da, 27 Ekim Bağımsız Bayramı'nın 24. yıl dönümünü, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.Törende, Türkiye'yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu hazır bulunuyor.

27 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan’da, 24. Bağımsızlık Bayramı ülkenin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Başkent Aşkabat'taki resmi kutlamalara Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov da katıldı. Resmi törene Bakanlar Kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri, üniversite öğrencileri, resmi kurum çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkmenistan'ın "Garaşsızlık" yani bağımsızlık bayramı, Türkmen Milli Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başladı. Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a tekmil veren Savunma Bakanı Yaylım Berdiyev, bindiği araç üzerinden, askeri birliklerin bayramını kutladı. Daha sonra, asker ve polis birliklerinin geçit töreni başladı. Askeri geçitle birlikte hava kuvvetlerine ait uçakların gösterisi de büyük ilgi gördü. Bağımsızlık Bayramı dolayısıyla Berdimuhamedov'a Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından 'Bitarap' isimli Ahal-Teke atı hediye edildi.

Türkmen Ahaltake atları gösterisi büyük alkış aldı. Atların gösterilerinden sonra, çeşitli bakanlıkların ve kuruluşların geçit resmi başladı. Ülkede bayramı dolayısıyla 27-28 Ekim günleri tatil ilan edildi.
Türkmenistan, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 27 Ekim 1991'de bağımsızlığını kazanmıştı.