Ramazan ayı öncesi gıda denetimleriyle ilgili çalışmalarına hız veren ilçe müdürlüğü teknik elemanları özellikle, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulunan yerler ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki resmi kontrollerini titizle sürdürecek.

Tüketicilerin gıda satın alırken dikkat etmesi gereken hususlara da açıklık getiren ilçe Müdürlüğü teknik elemanları, ambalajsız açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni olmayan firmalara ait ürünlerin satın alınmamasını; ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi. 

Diğer taraftan, satın alınan gıdalar ile ilgili ihbar ve şikâyetler 174 Alo Gıda Hattı na ya da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılabilecek.