Türkoğlu ilçesinde Türkoğlu Kalkınma ve Güç Birliği Derneği tarafından organize edilen Yeşilyöre-Uzunsögüt sınırlarındaki bin 348 rakımlı İmalı Sivrisi'ne yapılan geleneksel 7. doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Türkoğlu Belediyesi önünden sabah saatlerinde başlayan yürüyüşte ilk olarak Uzunsöğüt köyüne varıldı. Daha sonra Tıbık Yaylası'na ulaşıldıktan sonra bin 348 metre yüksekliğindeki İmalı Sivrisi'ne çıkıldı.

Kaymakam Serdar Kartal, ilçenin doğal ve kültürel güzelliklerin tanıtımı ve yaşatılması için gereken çalışmanın yapılacağını belirterek, yayla şenlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli gösterilerin ve doğa yürüyüşüne gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

Belediye başkanı Osman Okumuş,  geleneksel hale getirdikleri doğa yürüyüşünde, amaçlarının bölgenin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu aktardı.

Okumuş, bölgenin yayla turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Dokuzuncusu olan yayla şenliklerini belediyemiz ana sponsorluğunda dahada zenginleştirdik. Gün boyunca devam edecek olan etkinlikte yöresel sanatçılarımız konserler verecek. Osmanlı okçuluğu dalında yeniçeri okçularımız davet ettik onların gösterilerini izleyeceğiz"

Okumuş, yayla şenlikleri, önemli günler ve haftaların yanında sünnet şölenleri gibi bir çok aktivitelerle halkın sürekli yanında olacaklarını kaydetti.

Osmaniye'den grup olarak katıldıklarını dile getiren Türkoğlu Kalkınma ve Güçbirliği Derneği Onursal Başkanı Cengiz Biber'de  bu yıl yapılan şenliklere katılımın geçen yıllara oranla dahada kalabalık olduğunu ifade etti.

Yaylaya davetli olarak gelen Osmanlı Yeniçeri okçuları Kahramanmaraş'ın doğal ve turizm güzelliklerini tanıtmak için bir gösteri yaptı.

Doğa yürüyüşüne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Adıgüzel, Hakim İbrahim Halil Uğurlu, Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara, Kadın Akademisi Başkanı Aysun Kadifeci ile  bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve doğa dostları katıldı.

Düzenlenen etkinliklerin ardından yürüyüşe katılanlara, katılım belgesi verildi.