Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, boşanma oranının düşürülmesi ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan 'Kadın Akademisi'ni ziyaret etti.

Kartal, Boşanma oranının düşürülmesi ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan "Kadın Akademisi"nin ilçedeki ihtiyaç sahibi girişimci kadınları tespit ederek iş sahibi olması konusunda projeler hazırlamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

 Avrupa'daki girişimci kadınların Türkiye'ye oranla daha çok olduğunu ifade eden Kartal, kadınlar için daha fazla iş imkanının oluşturulması gerektiğine işaret ederek, kadın girişimcilerin başarıya ulaşması için açık hedefler konulması gerektiğini belirterek, kadın girişimcilerin başarıya ulaşması için kurum olarak gereken her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.

Akademi Başkanı Aysun Kadifeci'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, akademinin kuruluşundan itibaren yapılan çalışmalarla ilgili brifing veridi.

Ziyarete, Belediye Başkan Vekili Hatice Bağcı, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu ve dire amirleri katıldı.