Türkoğlu ilçesinde ortaokul öğrencileri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında denetim yapan polis ekiplerine eşlik ederek trafik kurallarıyla ilgili sürücüleri bilgilendirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme büro ekipleri Mahir Ünal Caddesi üzerinde Fatih Ortaokulu öğrencileriyle birlikte uygulama yaptı.

Uygulamada, trafikte uyulması gereken kurallar hatırlatarak, aşırı hız, emniyet kemerinin önemi ve alkollü araç kullanımı gibi konularda bilgilendirilen sürücüler ayrıca öğrenciler tarafından "Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar, Aşırı hız yaparak bizlerden uzaklaşmayın, Trafiğe tedbirsiz çıkma, hayatını riske atma" sloganlarıyla uyarıldı.

Kaymakam Serdar Kartal, AA muhabirine, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle ilçe genelinde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini belirtti.

Kartal, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından hafta boyunca trafikte uyulması gereken kurallar konular hakkında uygulamalı olarak eğitimler verildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Uygulanın en önemli ayağı verilen trafik eğitimleriyle uyulması gereken kuralların çocuklarımıza uygulamalı olarak gösterilmesi oldu. İnşallah önümüzde günlerde okullarımızda oluşturacağımız trafik eğitim parkurlarıyla çocuklarımızın uymaları gereken kurallar, işaret ve işaretçilerin anlamları konusunda daha önemli bir düzeye geleceğini düşünüyorum.  Onlarla yarattığımız farkındalığın toplumumuzun geneline çok hızlı bir şekilde yayılacağını düşünüyorum çünkü çocuklar kötü davranışları uyarma ve eğitme konularında büyüklerden daha başarılı oluyorlar. Bu anlamda kendilerine güveniyor gelecekte kazaların olmadığı can ve mal kayıplarının olmadığı bir ülke için polis, jandarma ve tüm vatandaşla ele ele diyorum."

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara ise meydana gelen trafik kazalarında uyarma görevini çocuklarımızın en iyi şekilde yaptığını düşündükleri için böyle bir proje yaptıklarını söyledi.

Polis Memuru Hatice Yücel de çocuklarla yaptıkları uygulamayla vatandaşa anlamlı mesajlar verdiklerini aktardı.

Yetişkinlere seslenen ortaokul öğrencisi Beyzanur Korkmaz "Bizler anne ve babalarımız için ne kadar önemliysek onlarda bizim için o kadar önemlidir. Bu yüzden özellikle emniyet kemerimizi takmamız gerekir" dedi.