Türkoğlu ilçesinde öğrencilere olası bir depremde yapılması gereken davranışlar ile ilgili eğitim verilerek tatbikat yaptırıldı.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Boağaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle deprem bilincini artırmak amacıyla deprem similasyon sistemine sahip "fay hatları tırı" ile ilçede uygulamalı deprem eğitimi verdi.

Afete Hazırlık eğitmeni Hülya Seyhan, proje kapsamında Bolu'dan başladıkları eğitimlere aralıksız olarak devam ettiklerine söyledi.

Türkoğlu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen deprem eğitim programı kapsamında depremin ne olduğunu çocuklara anlatmaya çalıştıklarını belirten Seyhan, şunları kaydetti: "Verilen eğitim kapsamında ilk önce çocuklara depremin ne olduğunu anlattık. Bu kapsamda öğrencilerimize deprem anında yapılması gerekenler ve alınacak tedbirlerle ilgili sunum yaptık. Daha sonra DASK'ın eğitim amacıyla düzenlediği simülasyon tırda tatbikat yaptırdık."

Seyhan, deprem sonrası bireylerin pencere ve balkonlardan atlamaması, binayı nasıl terk etmeleri konularında eğitim vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Verilen eğitimlerin ardından öğrencilere simülasyon tırında olası bir 7,4 şiddetindeki depreme karşı nasıl davranılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Etkinliğe, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Türk Kızılayı Şube Başkanı Mehmet Demir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ayhan Korkmaz ve İmam Ali Eryiğit, okul müdürleri, öğretmenler ve öğreciler katıldı.