Ressamlar,öncelikle şehrimizi ve ilçemizi gezecekler,bir günlük tanıtım gezisinin ardından sanatsal üretimleri için tuvallerini renkleriyle buluşturacaklar.
 Ressam grubunun koordinatörü Necati Seydi Ferahoğlu ve Mehmet Akif ORÇAN , yaklaşık 3 ay önce Kahramanmaraş’a gelerek bu çalışma için görüşmelere başlandığını, ardından ressam ve çalıştay grubu oluşturduklarını söyledi. Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman OKUMUŞ kültür ve sanat için ilçem adına üzerime düşen sorumluluğu yerine getireceğiz diyerek kurtuluş savaşına önderlik eden madalyalı bir şehrin ilçesi Belediye Başkanı olarak bugünde insanımızın daha güzel bir dünyada daha da kaliteli bir yaşam geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız dedi.Sanatçı koordinatörü Mehmet Akif ORÇAN Başkanımız Osman okumuş   bizim için çok umut verici bir kimlik taşıyor ,buradan teşekkür ediyoruz. dedi.
Çalıştay grubundan  Ressam Necati Seydi Ferahoğlu ve Fotoğraf Sanatçısı Atilla Alp Bölükbaşı şehrimize ziyarete geldiklerini belirterek: "K.Maraş, çok güzel bir kent keşfedilmesi gereken çok daha  güzel  coğrafyaları olduğunu söyleyerek ;Türkoğlu’nun tanıtımına katkı sağlamak için, burada olduklarını söyleyen Necati Seydi FERAHOĞLU  sanatsal olarak izlemek, izlemlerimizi tuvale yansıtmak, bizim için çok keyif verici" diye belirtti.  " TRABZON'DAN TÜRKOĞLUNA GELDİLER"  Ferahoğlu, çalışma kapsamında Türkoğlu’na  Türkiye'nin çeşitli illerinden ressamları davet edeceğiz diye vurguladı. Çalışmasında her sanatçı kendisine özgü sanat anlayışını ortaya koyan resimler yaparak şehir kültürüne zengin bir koleksiyonla katkı sağlayacaktır dedi..

Çalıştay 11 -12 Eylül 2015 Türkoğlu ilçesinde belediyenin kararlaştıracağı bir yerde çalıştay başlatılacağı bilgisi verildi.