Türkoğlu Müftülüğü, Ramazan ayı süresince ilçe genelinde irşat ve vaaz programları düzenleyecek

Müftülük tarafından oluşturulan altı ayrı ekip vatandaşlara Hz. Peygamber ve İslam ahlakı konuları başta olmak üzere dini bilgiler verecek.

İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca ilçe merkezi başta olmak üzere 4 belde ve 32 köyde irşat ekiplerinin vaaz ve irşat programları düzenleyeceğini söyledi.

Polat, "Oluşturulan ekiplerimiz vaaz ve irşat programlarının yanı sıra yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç aileleri tespit ederek ihtiyaçları doğrultusunda gerekli yardım edilecek" dedi.

Ramazan ayının bir fırsat ayı olduğunu belirten Polat, Ramazan ayı süresince bütün camilerde vaaz, irşat, mukabele gibi programların icra edileceğini belirterek şunları kaydetti:

"Camilerimizde gerekli bakım ve onarımlar yapılarak hazır hale getirildi. Cemaatimizin sure ve duaları doğru öğrenebilmesi için teravih namazlarının hızlı kıldırılmasından kaçınılarak sureler ile kıldırılması konusunda görevlilerimizi uyardık. Camilerimizde kadınlarımızın namaz kılabileceği alanlar oluşturduk. Ayrıca çocuklarımızın camiye gelmeleri için teşvikler yapıldı. Çocuğun camide de olsa çocukluğunu yapabileceği bu nedenle cemaatin çocuklarımıza karşı hoşgörülü, sevecen ve anlayışlı olmaları hususunda görevlilerimize gerekli talimatlar verildi."