Türkoğlu Kaymakamlığı, özel ve kamu yurtlarında barınan öğrencilere aile ortamı oluşturmak ve sorunlarını dinlemek amacıyla "Şefkat Komisyonu" kurdu.

Kaymakam Serdar Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailelerinden ayrı kalan öğrencilerin yalnızca anne, baba ve kardeşleriyle paylaştıkları problemlerin çözümüne katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Okul ve yurt denetimlerinin kendilerine tebliğ edilmiş bir görev olduğunu anımsatan Kartal, bu hizmeti yerine getirirken rutin uygulamanın dışına çıktıklarını ifade etti.

- "Samimi ortam oluşturmak istiyoruz"

Bu kapsamda sağlık, milli eğitim ve yazı işleri müdürlüğü personelinden oluşan 4 kişilik bir komisyon kurduklarını anlatan Kartal, şunları kaydetti:

"Bu çalışmaya da 'Şefkat Komisyonu' adını verdik. Ailelerinden ayrı ve ekonomik durumları iyi olmayan çocuklarımızın beklentileri bizim için çok önemli. Böylece öğrencilerimiz, sadece yakınlarına anlatabilecekleri konuları komisyondaki arkadaşlarımızla paylaşabilecek. Bu çalışmayla öğrencilerimizle samimi bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırıp geleceğe daha sıkı bir şekilde hazırlanmalarına vesile olmak istiyoruz."

- Uzun soluklu bir süreç

Kurulacak diyaloglarda öğrencilerin ne düşündüğünü, nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını ve hassasiyetlerini daha yakından öğrenme fırsatı bulacaklarına işaret eden Kartal, "Proje uzun soluklu ve kısa zamanda bitmesi mümkün değil. Dolayısıyla bunun olumlu yansımalarını önümüzdeki süreçte alacağımıza inanıyoruz. Yurtlarda kalan evlatlarımız bir nevi komisyonla kuracakları samimi ortamda her şeylerini paylaşabilecekler" diye konuştu.

Kartal, projeyle, yurtların fiziki ve sağlık koşullarının da yakından takip edileceğini dile getirdi.

Ülkenin geleceğinin gençliğin iyi bir şekilde yetiştirilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Kartal, kendilerine emanet edilen öğrencilerin mutlu ve huzurlu olmasının birinci öncelikleri olduğunu sözlerine ekledi.