Günlük kiralık ev sektörünün başı fuhuşla dertte. Emniyet Genel Müdürlüğü, hazırladığı günlük kiralık ev raporunda 1+1 rezidans ve stüdyo tarzı evlerin fuhuş ve suç örgütlerince yaygın olarak kullanıldığına dikkat çekti. İstanbul polisi rapor üzerine harekete geçerek Beylikdüzü, Avcılar ve Ataşehir gibi ilçelerdeki evleri takibe aldı. Teknik takibe takılan terör ve suç örgütlerinin de zaman zaman bu evleri kullandığı belirlendi. Ekipler bu tür evlerle ilgili komşu ve site sakinlerinden gelen ihbarları da değerlendiriyor.

İNTERNETTE EROTİK SÖZLER

Sitelerde de çeşitli ilanlar dikkat çekiyor. Hatta bazıları niyetlerini açık açık ilan edip erotik metinler yayınladı. Örneğin ”˜En güzel aşklar günlük evlerde başlar' başlıklı ilanda “Avcılar'da yaşayanlar ihtiyaçları için günlük kiralık ev hizmetimizden faydalanabilir. 3 saatliğine de uygun fiyata günlük kiralık daireler bulabilir, heyecanlı saatler yaşayabilirsiniz. Güzel ve temiz bir yatak odası, tertemiz ve yumuşacık havlular, kısa adıyla Avcılar'da günlük kiralık daireler veee...” deniyor.

TURİZMİ KÖTÜ ETKİLİYOR

Yasal olarak günlük evler kiralayan My Apart'ın sahibi Emre Erdem, “Her önüne gelen bu işi yapmaya başladı. Yasal olmayan evler turizme zararlı. Dünyanın her yerinde bu tarz evler var. Genelde şehrin merkezinde sosyal hayata eğlence mekânlarına yakın yerlerde bulunuyor. Günlük fiyatları 80 ila 200 lira arasında değişiyor. Dünyanın dört bir yanından gelen müşterilerimiz var. Otelde rahat edemeyeceğini düşünen VIP müşteriler bizi tercih ediyor” dedi.