Manken ve hostes olma hayaliyle geldikleri Türkiye'de pasaportlarına el konularak fuhuş yaptırılan 28 kadın kurtarıldı. Çete üyeleri kendilerine çalışan bir kadını pavyondan çıkarmak isteyen müşteriyi ise linç etmeye kalktı.

Ukranya'lı Elana Y., polise 6 ay önce giderek ülkesinde bir ajansı üzerinden Türkiye'ye mankenlik ve hosteslik için anlaşma yaparak geldiğini belirterek, “Burada pavyonda çalıştırıp erkeklere pazarladılar. Pasaportuma el koydular, işkence uyguladılar” diyerek şikayetçi oldu. Elana G., sınır dışı edilirken, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise çalışma başlattı. Ankara'da gazino işleten Dursun T.'nin başında olduğu bir çetenin yurt dışından getirdikleri kadınları zorla fuhuşa sürüklediği bilgilerine ulaşıldı. Çetenin yurt dışında bağlantılı olduğu ajanslar da deşifre edilerek ilgili ülkelerin İnterpol polislerine bilgi aktarıldı.

5 AYLIK TAKİP

Organize polisi, yurt dışına da giderek Türkiye'ye getirilen kadınları ve çeteyi adım adım takip etti. Organize polisi, yaptığı çalışmada çetenin, Rusya-Ukranya-Etiyopya-Kazakistan'da kurulan mankenlik ajansları ve dans okullarıyla ile anlaşmalarını ortaya çıkardı. İddiaya göre buradaki ajanslar seçmeler düzenleyerek, 18 ila 30 yaş arasındaki kadınlarla “Mankenlik ve hosteslik” anlaşması yapıyor. Buradaki mankenlik ajansı ve dans okuluna başvuran kadınlara 1 aylık mankenlik-dans eğitimi veriliyor. Eğitimin ardından sertifika verilen mankenler, 2 bin dolar karşılığında Dursun T. ve bağlantılı çalıştığı Marina G. ile Alima A.'ya teslim ediliyor.

28 KİŞİ KURTARILDI

Ankara'ya getirilen kadınların pasaportlarına el konulduktan sonra Çankaya'da bulunan 4 katlı lojman olarak kullanılan binaya yerleştiriliyor. Demir parmaklıklarla çevrili ve özel güvenlikle korunan binada tutulan kadınlar Dursun T.'nin işlettiği pavyonda konsomatrist ve revü kızı olarak çalıştırıldı. Geceliği bin liraya özel müşterilere fuhuş için de gönderilen kadınlara ise günlük 20 ila 30 dolar arasında para verildi. Son olarak Etipyo'da 5 kadın getiren çeteye yönelik operasyon yapıldı. Pavyon ve kadınların tutulduğu 4 katlı lojmana yapılan baskında 28 kadın kurtarıldı.

MÜŞTERİYE TEKME-TOKAT DAYAK

Polis, çete üyelerini ve getirdikleri kadınları 5 ay boyunca adım adım takip etti. Kadınların hava alanından gelişleri, çete üyelerinin onları karşılayarak lojman olarak kullanılan eve götürmeleri, pavyonda konsomatrislik ve revü gösterisine çıkarmaları saniye saniye görüntülere yansıdı. Bu arada pavyona gelerek kadınlarla eğlendikten sonra gelen hesaba itiraz eden müşterinin pavyon dışına çıkartılarak dövülmeleri de kamera kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde pavyon çalışanlarının müşterileri aralarına alarak tekme tokat dövdükleri görülüyor.

10 GÖZALTI

Baskında kurtarılan 28 kadın işlemlerinin ardından sınır dışı edildi. Operasyonda Dursun T., sevgilisi olduğu belirtilen Marina G. ve yurt dışı bağlantıları sağlayan Alima A. ile birlikte 10 kişi gözaltına alındı.