Uşak polisinin son bir ay içerisinde gerçekleştirdiği operasyon ve uygulamalar sonrası oluşan tablo kamuoyuyla paylaşıldı.
Uşak Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 04 Ekim ve 04 Kasım tarihleri arasında Asayiş, KOM ve Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince vatandaşların huzur içerisinde hayatlarını devam ettirmesi amacıyla yapılan uygulama ve denetimlere devam edildi.
Bir ay boyunca toplamda 55 bin 206 şahsın yapılan sorgulamasında, çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı verilen ve gözaltına alınan 154 şahıstan, 46’sı tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Uygulamalar kapsamında; 4 adet ruhsatsız tabanca ve 38 adet fişek, 15 adet ruhsatsız av tüfeği ve 215 adet fişek, 4 adet kurusıkı tabanca ve 36 adet fişek, 7 adet kesici ve delici alet, 273 gram uyuşturucu esrar maddesi, 19 adet uyuşturucu nitelikli hap ele geçirilirken, 2 şahsa kumar oynamak için yer ve imkan sağlamaktan, 1şahsa fuhuşa aracılık ve yer temin etmekten adli işlem yapıldı.
Kabahatler Kanunu kapsamında ise; sarhoşluktan 45, kumar oynamaktan 10, rahatsız etmekten 4, gürültü yapmaktan 3, emre aykırı hareket etmekten 2, ruhsatsız işyeri çalıştırmaktan 7, amaç dışı çalışan bulundurmaktan 2 işletmeye, idari işlem yapıldı.
KOM ve Uyuşturucu Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan 8 ayrı çalışmada ise; 13 şahıs hakkında işlem yapılırken, 7 şahıs adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 281 bin 700 paket kaçak ve bandrolsüz sigara, 54 Kilo 320 gram uyuşturucu esrar maddesi, 47 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildiği belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kentin güvenliği ve halkın huzurunu sağlamaya yönelik güvenlik tedbirleri ve uygulamaların arttırılarak devam edeceğini bildirdiler.