Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu Ergin’in yaralandığı ve hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Ergin’nin müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirilen açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadesine yer verildi.

640xauto (2)-1

Bakan Akar’ın Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından paylaşılan mesajında, “Kahraman silah arkadaşımız, 05 Ağustos tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadeleri kullandı.

640xauto (1)

MANİSA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ 

Piyade Uzman Çavuş Reşat Ergin’in şehit olduğu haberi, Manisa’nın Akhisar ilçesi Ulucami Mahallesi’nde oturan ailesine Kaymakam Kaan Peker ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Acı haberi alan babası Erhan Ergin (46) ile annesi Gülşah ve kız kardeşi Fatma Ergin gözyaşlarına boğuldu.

Şehit evine ve bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı. Yakınları ve komşuları taziye için eve gelmeye başladı.

640xauto-2

YILLAR ÖNCE PAYLAŞTIĞI MESAJ YÜREK YAKTI
Şehit Ergin’in 2013 yılında sosyal medyada yazdığı “Annemin çığlığıyla tüm şehir uyanacak ama ben uyanmayacağım” şeklindeki sözü dikkat çekerken şehit annesi Gülşah Ergin’in feryatları yürekleri dağladı.