Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelen ‘Darbeye Karşı Tarım Bileşenleri Platformu’, ‘Bu Ülkenin Sahibi Biziz, Darbeye Karşıyız ve Darbecilere Teslim etmeyiz’ yazılı pankart açarak FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi.
Beşyol Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’ne katılan Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, “Darbelere karşı tarım bileşenleri platformu olarak ilimizde görev yapan meslek odaları, birlikler ve kooperatif yöneticileriyle birlikte bu menfur darbeyi lanetlemek için bir araya geldik. Burada tepkimizi açtığımız pankartla da gösteriyoruz. Darbeye karşı tarım bileşenleri platformu 700 bin kişiye dolaylı olarak hitap eden ve ilimizde de çalıştığı muhatapları düşünüldüğünde nüfusun tamamına hizmet götüren bir sektördür. Tarım bileşenleri olarak aramızda olan herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten de çok önemli bir görev üstlenmişler” dedi.
“Bu ruhu aşabilecek hiçbir kuvvet yoktur”
Nöbetteki vatandaşlara da seslenen Altuner, şunları söyledi. “Buradaki tutumunuz Çanakkale ruhunu canlandırmaktadır. Çanakkale ruhu şu anda karşımızdadır ve bu ruhu aşabilecek hiçbir kuvvet yoktur. Tehdit, şantaj ile bu ruhu yaralamak isteyen Fetullahçı terör örgütünün darbe girişimini tekrardan lanetliyor ve bileşenler adına hepinize teşekkür ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından platform üyeleri buradaki vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine katıldı.