Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.
YYÜ Sosyal Tesisleri’nde yapılan Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende genç diş hekimlerine ve ailelerine seslenen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye’deki fakültelerin teşkilatlanma sürecine bakıldığı zaman diş hekimliği fakültesinin çok hızlı teşkilatlanmak sureti ile hem öğrenci aldığını hem de hasta kabulüne başladığını hatırlatarak, "Dolayısı ile bu gayretlerinden dolayı Dekanımız Gürcan Bey’in şahsında bütün öğretim üyesi arkadaşlarımıza ve personelimize teşekkür ederim. Saygı değer velilerimiz, 5 yıldır bize emanet ettiğiniz çocuklarınıza kendi çocuklarımız gibi baktık. Onları iyi birer diş hekimi olarak sizlere emanet ediyoruz" dedi.
Rektör Battal, diğer üniversitelerle kıyasladığında YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çok iyi bir eğitim alarak eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerle deprem döneminde hem iyi hem de sıkıntılı süreçlerden geçtiklerine dikkat çekti. Bu zorlu dönem sonunda artık birer diş hekimi olduklarını söyleyen Rektör Battal, "Artık bugün mutlu sona ulaştık. İnşallah hepiniz vatana, millete, ailelerinize hayırlı birer birey olacaksınız. Hepinize bundan sonraki yaşamlarınızda başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu ise, fakültelerinin çok genç bir fakülte olduğunu ifade ederek, "Ama yeni olmamıza rağmen çok önemli mesafe aldık. Bu konuda çok şanslıyız. Bize bu imkanı sunan gerek bir önceki rektörümüz gerekse şimdiki rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal ve üniversitenin tüm personeli, fakülteyi gerçekten sevgileri ile birlikte beslediler. Zor süreçlerden geçtik, fakat yaşadığımız deprem bizi birbirimize kenetledi. Hepinizin huzurunda başta rektörüme ve tüm personelime teşekkür ediyorum" dedi.
Velilere de seslenen Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu, 18 pırıl pırıl yeni diş hekiminin mezun olduğunu kaydederek, "Sizlerin büyük emekleriniz var bu çocuklar üzerinde. Sizlere bu emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu konuşma benim için çok duygusal, çünkü bende kısa süre sonra bu üniversiteden ayrılıyorum. Umarım bu sinerji devam eder, bizden sonra gelecek arkadaşlarımız fakültemizi daha ileri bir seviyeye ve daha önemli bir yere taşırlar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından fakülte birincisi Nesli Damla Coşar’ın yaş kütüğüne plaka çakmasından sonra öğrencilere başarı belgeleri verildi. Öğrencilerin kep atmasıyla son bulan törene YYÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel ve Prof. Dr. Ahmet Fayik Öner, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Özer Alkan ve Yrd. Doç. Dr. Murat Eskitaşçıoğlu, dekanlar, daire başkanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.