Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla yapılan bu anlaşma ile banka, depremzedelerin yaşadığı illerin kalkınmasına yönelik çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor.

Bankanın açıklamasına göre, deprem felaketi sonrasında Yapı Kredi, bölgedeki müşterilerini desteklemek adına 580 milyon dolarlık sosyal sendikasyon kredisini hayata geçirmiş ve Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta Müşteri İletişim Merkezi ekiplerini oluşturarak bölgeye yönelik yardımlarını sürdürmüştü.

IFC ile imzalanan yeni anlaşma kapsamında temin edilen 80 milyon dolarlık kaynak, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki rehabilitasyon çalışmalarını desteklemek amacıyla kullanılacak. Yapı Kredi, bu kaynak ile bölgedeki hayatın normale dönmesini hızlandırmayı ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı planlıyor. Banka, gelecekte de deprem bölgesindeki ihtiyaçlara yönelik destek sağlama amacıyla çeşitli finansman ve projeleri hayata geçirmeye devam edecek.