Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının  21 Haziran 2017 Çarşamba günü yayınlanan bölümünde sorulan sorular ve cevapları...

Lisedeyken bir arkadaşıyla okulun ders programını hackleyerek kendisini sadece kızların olduğu sınıflara yerleştiren kişi kimdir?

Bill Gates kızlara yakın olmak için okul bilgisayarlarını hack'lemiş!

Uzun yıllardır dünyanın en zengin ismi olan Microsoft'un efsane ismi Bill Gates'in, okul yıllarında çekingenliği yüzünden tanışamadığı kızların yakınında olmak için bilgisayarları hack'lediği ve kızlarla dolu sınıfta tek erkek olarak eğitim gördüğü ortaya çıktı.

Bill Gates, halihazırda dünyanın en zengin adamlarından biri. Ancak okul zamanında işler aynı değildi elbette.

Yeni yapılan bir röportajda Gates, Microsoft kurucu ortağı Paul Allen ile birlikte okul zamanında nasıl kız tavlamaya çalıştıklarını anlattı.


60 yaşlında olan Gates'in bugün 88 milyar dolara yakın serveti bulunuyor

Bill Gates, kızlarla iletişimde zorlanıyordu

Çalıştıklarını diyoruz, zira durum Gates’in cesaretsizlik ve beceriksizlikleri üzerine sonuç vermemiş. Nasıl yaptıklarına gelecek olursak, tabii ki bilgisayar vasıtasıyla.

Röportajda, öğretmenlerinin bilgisayara alışmakta ve cihazı kullanmakta zorluk çektiğini belirten Gates, matematik yetenekleri sayesinde Allen ile birlikte bilgisayarlara erişim sağlayabildiklerini söyledi.


Bill Gates ve eşi Melinda Gates

Sınıftaki tek erkek: Bill Gates

Bilgisayarlara erişim sağladıktan sonra Allen ve Gates, Gates’i sınıftaki tek erkek olacak şekilde ayarlıyorlardı. Böylece Gates, sadece kızların olduğu ve tek erkek olarak bulunduğu sınıflara kaydoluyordu. Bu sayede kızlarla tanışma şansı bulabilecek olan Gates, çekingenliği yüzünden planı başarısızlığa uğratıyordu.

Dünyanın en zengin kişisi yine Bill Gates

Daha sonra bilgisayarı iyice kavrayan Gates ve Allen, diğer öğrencilere programlama dersleri vermeye başladılar. Bu durum, ikilinin çeşitli şirketlerin yazılım problemlerini çözmekte yardımcı olmalarına kadar ilerledi.

Shiftdelete'in haberine göre BBC4 kanalı tarafından yayınlanan radyo programında çocukluğundan bahseden Gates, aslında programa Bill & Melinda Gates Kuruluşu hakkında konuşmak için gitmişti.