Bursa Karacabey Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenecek Uluslararası Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç Leylek Şenlikleri ön hazırlıkları başladı.

Leyleklerin göçüyle birlikte Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan yeni leylek yuvaları köyde belirlenen alanlara asılırken, Belediye Başkanı Ali Özkan’la birlikte belediye ekipleri şenlikler için çeşitli incelemelerde bulundu. Özkan, geçmiş yıllardaki ilgisizlik yüzünden Karacabey’in uzaktan takip ettiği bir etkinlik haline dönüşen Leylek Şenlikleri'nin, geçen yıl ilk olarak Karacabey Belediyesi ev sahipliği ve organizasyonu ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu yıl yine Karacabey Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan etkinliklerin hazırlıklarına başlandığını açıklayan Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Bölge Müdürlüğü binasında bir araya gelerek bu yılki faaliyetleri masaya yatırdı. Bu yılın diğer yıllardan daha coşkulu olması için tüm imkânların kullanılacağının dile getirildiği görüşmede, organizasyon komitesinin de yakın zamanda toplanacağı duyuruldu.

LEYLEK KÖYÜNDE İNCELEME

Diğer yandan, Karacabey'e bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü'nü turizme kazandırmak için çaba sarf ettiklerini dile getiren ve sahada yapılan incelemelerde yer alan Belediye Başkanı Ali Özkan, daire müdürleri ve başkan yardımcıları ile birlikte Eskikaraağaç’ta fikir alışverişinde bulundu. Geleceğe yönelik yapılabilecekleri mahalle muhtarı ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte yerinde değerlendiren Özkan, Uluabat’ın parlayan yıldızının burası olacağına dikkat çekti. Yapılması düşünülen iskelenin hem mahalle sakinlerine hem de köyü gezmek isteyen turistlere büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Özkan, aynı zamanda bu alana ziyaretçilerin ağırlanabileceği bir sosyal tesis ile göl kıyısında bulunan yürüyüş yolunun düzenlenmesi projeleri üzerinde durduklarını sözlerine ekledi.