Toprak kayması sonucu enerji nakil hatlarının hasar görmesi nedeniyle Çankırı’ya bağlı Bayramören İlçesi Dereköy’de köy halkı 15 gündür yaşamlarını mum ışığında sürdürüyorlar.

Çankırı’ya bağlı Bayramören İlçesi Dereköy’de yaklaşık 15 gün önce meydana gelen toprak kayması köye enerji sağlayan nakil hatlarındaki direklerin yıkılması ve hatların hasar görmesine neden oldu. Köylüler, durumu enerji dağıtım şirketi yetkilileri ve Bayramören Kaymakamlığı’na bildirdi.

Elektrik direklerinin hasar gördüğü bölgeye en son 15 yıl önce bir heyelan geldiğini söyleyen köy muhtarı İbrahim Aydemir, “Dereköyü’nde heyelan sonucu 15 gün önce kaydı. Enerjisa'ya ihbarda bulunduk. Enerjisa geldi bizim elektriğimizi kesti. 15 gün sürece elektrik verilmedi. Köyümüzün büyük bir bölümü mum ışığında yaşadı. Bazıları başka köylere misafir olarak gitti. Burada perişan bir şekilde köylülerimiz bekliyor. Mahallemizin bir bölümünde enerjisi var ama yolların göçmesinden dolayı mahallelere giriş sağlanamıyor. Bayramören kaymakamımız buraya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Biz enerjinin bağlanması için yardım bekliyoruz.” dedi.

Elektrik olmadığından dolayı köyde hayatın durma noktasına geldiğini aktaran Muhtar Aydemir, “Televizyon, buzdolabı bütün elektronik eşyalar kullanılmamakta. Dünyadan habersiziz. Enerjisa geldi geçici olarak elektrik verileceğini söyledi. Ancak yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Önümüz bayram, bayramda eş dost gelecek, gidecek, yol olmadığından gidemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Enerjisa yetkilileri ise heyelandan dolayı yolun kapandığını, yolun açılması ve kaymanın bitmesini beklediklerini, geçici olarak elektrik vereceklerini, yol açıldıktan sonra köye düzenli ve sağlıklı bir enerji verilecekğini aktardılar.