Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde, sedasyon (uyutma) yöntemi ile yapılan ameliyatla 90 yaşındaki Nadiye Tünel’in 6 dişi çekildi. Yöntemin Kamu hastaneleri arasında sadece Bursa Ağız ve Diş Hastanesinde uygulandığı ifade edildi. Sedasyon yöntemi ile başta yaşlı hastalar olmak üzere tedaviye uyum zorluğu çeken diğer hastalarında her türlü ağız ve diş operasyonları yapıldığı bildirildi.

Dr. Yonca Demirel, 90 yaşındaki Nadiye Tünel’e yapılan tedaviyi şöyle anlattı: “Hastamıza başarılı bir operasyon yaptık. Çok fazla sistemik rahatsızlıkları olmasına rağmen ameliyathane şartlarında sedasyon yöntemi ile problemli olan 6 dişi çektik. Türkiye’de ilk defa kamuda bu yaşlarda bir hastaya uygulanan yöntemle kanama problemi olmadan başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik.”

Bursa Ağız ve Diş Hastanesinde, altı ameliyathanede 1 anestezi uzmanı, 2 diş hekimi, 2 anestezi teknisyeni ve 3 hemşirenin görev yaptığı ve günde 12 ameliyat gerçekleştirildiği bildirildi. Ayrıca engelli hastaların genel anestezi altında diş operasyonlarının yapıldığı belirtildi.