Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, AK Parti adayı Eyüp Gökhan Özekin'in seçilememesini, daha önce 10 Kasım'da verdiği, "Olmasaydın da olurduk" ilanına bağladı. Uşak’ın Kurtuluş Savaşı'nda işgali yaşamış bir şehir olduğunu belirten Güvenir, “Mustafa Kemal’e hakaret eden birinin aday gösterilmesi, Uşak halkı tarafından kabullenilmedi. Uşak halkı, Sayın Özekin’e şöyle demiştir: 'Biz Kuvvayi Milliye tokadını size indirdik, siz buraya geldiniz. Biz işgal acısını bir kez daha yaşadık, biz o acıları biliyoruz. Bu acılardan bizi kurtaran bir insana böyle bir söz söylemeniz bizi üzmüştür.' Uşak halkı, 7 Haziran'da bunun cevabını verdi. 'Hadi git gari, nerede oynarsan oyna' mesajını verdi. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Uşak halkına teşekkür eden ADD Şube Başkanı Güvenir, “Türk halkı, kahramanına karşı yapılan hakareti kabullenmez. Eyüp Gökhan Özekin’in, Uşak halkını temsil ettiğini düşünmüyoruz. AKP Uşak’ta ne kadar oy alırsa alsın önemli değil. Halk, Atatürk’e hakaret eden şahsı görünce tercih etmedi. ADD olarak Uşak halkına teşekkür ediyorum. Sayın Özekin, gereken cevabı Uşak’tan almıştır. Umarım halkın verdiği mesajı doğru algılar ve ona göre hareket eder.” dedi.

Öte yandan genel seçimden önce kenar mahallelerde 450 liralık gıda çeki dağıtıldığını iddia eden Arif Güvenir, “AKP’ye verilen oylar bellidir. AKP’ye verilen oylar, ideolojik oylar değildir. Her seçimde yaptığı gibi bu seçimde de gelir seviyesi düşük olan kenar mahalle ve köylerdeki insanlara gıda paketi vererek, yemin karşılığı ile toplanan oylardır. AKP’ye verilen oylar, ihtiyaç oylarıdır, ideolojik oylar değildir. AKP’ye oy veren bu insanlar da vatanını milletini seven insanlardır. Bu insanlar da Atatürk’ü seven insanlardır.” diye konuştu.

AK Parti ayadı Özekin’e halkın cevabını verdiğini söyleyen CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Günay da, “Bu millet, hangi partiye oy verirse versin kendisini bu hale getiren, ülkeyi düşmandan kurtaran, Türkiye’ye yeni güç kuvvet veren, dünya içerisinde saygınlık kazandıran liderine, her zaman olduğu gibi bu dönemde de sahip çıkarak, Özekin’i geri gelmemek üzere göndermiştir. O olmasa da Uşak’ta hayat devam ediyor.” dedi.