Kahramanmaraş Belediyesi'nin Kahramanmaraşlı ailelere hizmet etmesi için açtığı İklime Hatun Aile Danışma ve Eğitim Merkezi, Aile Haftası dolayısıyla seminer hazırladı. 

Seminer Hatay'da vefat eden vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Aile Danışma Merkez  Müdürü Meltem Alacacı'nın konuşması ile devam etti. ”˜'Yaşamak direnmektir, bazende güvenmektir.'' Sözleriyle  ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirten Alacacı "İyi bir aile iyi bir toplum, iyi bir toplum iyi bir vatan getirir sözleriyle konuşmasına" son verdi. Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat , davetlilere Aile Bakanlığı'nın neden ve hangi amaçlarla açıldığını belirti. Kahramanmaraş'ta 1700 civarında çocuğa ,eşi vefat etmiş kadınlara yapılan para yardımlarına değindi.  Güçlü aile güçlü toplum sözleriyle  konuşmasının sonuna  gelen Sertpolat,  Türkiye'deki boşanma oranının 1973 senesinde %7  iken 2013 yılında %16'ya çıktığını belirti. Şehrimizde bu oranın  %15 olduğunu ve daha aşağıya çekme çabalarının olduğunu söyleyerek sözlerini bitirdi.
         
Gecenin amacına uygun olarak seçilen uzman konuşmacılar, Psikolog Doktor Lütfü Kaan Özdemir ve Yardımcı Doçent Doktor Oğuzhan Kırdök  Ailede bireylerin birbirlerine ayırmaları gereken nitelikli ve kaliteli zamana, her insanın kendisine has bir mizacı olduğuna ve bu mizaca göre eşlerin birbirine saygı duymaları gerektiğine değindiler. Evliliğin temel  taşı mutluluktur diyen konuşmacılar. Şehrimizin misafirperverliğine de değinerek geceye son verdiler.

Haber ve Fotoğraflar: Murat Tanrıverdi