Muğla’nın Fethiye ilçesinde, kurtarma operasyonlarına müdahalede makine, donanım ve personelin ortak kullanımı için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile AKUT Arama Kurtarma Derneği Fethiye ekibi arasında protokol imzalanacak.

AKUT Fethiye ekibi üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği’nde görevli itfaiyecileri ziyaret etti. Ziyarette AKUT Fethiye ekibi kurucusu Sadi Çidem, Fethiye Grup Amiri Mehmet Mede’ye Fethiye’de gerçekleştirdikleri kurtarma operasyonlarında makine, donanım ve personelin ortak kullanılması gerektiği yönünde görüşünü bildirdi. Çidem, Mede aracılığıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl ile telefonda görüştü. Talebi olumlu karşılayan Çöl, AKUT Fethiye birimi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arasında imzalanacak protokolle makine, donanım ve personelin ortak kullanılabileceğini söyledi.

ZAMAN KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLECEK
İki kurum arasında imzalanacak protokolle Fethiye’de acil durumlara müdahale edecek birimler arası irtibat güçlendirilecek. Kurumlar arasında makine, donanım ve personel alışverişi sağlanarak kurtarma operasyonlarına daha etkin müdahale sağlanacak, zaman kaybının önüne geçilecek. Ortak eğitimlerle kurtarma personelinin olaylara müdahale yeteneği arttırılacak.

“BAZI OPERASYONLARA KATILAMIYORUZ”
Protokole ilişkin detayları açıklayan AKUT Fethiye ekibi kurucusu Sadi Çidem, “Bizde olmayıp da itfaiye amirliğinde mevcut olan bazı araç gereçler var. Bunlar bizde olmadığı için bazı kurtarma operasyonlarına katılma şansımız olmuyor. Ancak belirli aralıklarla bazı ekipmanları itfaiyeden ödünç alıyoruz. Bunu artık belli bir protokole bağlamayı düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu protokolü hazırlayıp imzalayacağız. Protokol, karşılıklı olarak elemanların eğitime alınması, ekipmanların kullanılması ve birlikte operasyona çıkılması gibi maddeler içerecek.” dedi.