Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel değerleri Ankara'da gerçekleştirilecek "Kahramanmaraş Tanıtım Günleri" etkinliğiyle tanıtılacak.

Vali Şükrü Kocatepe, makamında düzenlediği basın toplantısında, 20-23 Haziran'da Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde "Kahramanmaraş Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlendiğini söyledi.

Tanıtımın amacının dışarıdaki Kahramanmaraşlıları ve kente ilgi duyanları Kahramanmaraş'a davet etmek olduğunu belirten Kocatepe, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraşımızın tarihini, sanayisini, kültürünü, mutfağını, bütün değerlerini Ankara'da tanıtacağız. Bunun için 3 bin metrekarelik bir alan bize tahsis edildi. Kentimizi anlatan her türlü materyali, açacağımız sergi ve stantlarla insanların beğenisine sunacağız. Bu etkinlikte 100 katılımcı firmamız var. Bu kuruluşlar Maraşımızı Ankara'da tanıtmaya çalışacak. İnşallah başarılı olacaktır."

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da Kahramanmaraş'ın içe kapalı bir şehir olmaktan çok önceden kurtulduğunu, kendilerinin biraz daha tanıtmak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Kentin tarihinin ortaya çıkartılması için özellikle 2 yıldan beri ciddi çalışmalar yapıldığını anlatan Poyraz, "Kahramanmaraş'ı transit geçiş olan sadece 'Bir kilo dondurma alıp gidilen' yer konumundan çıkartma gayretiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Ankara'daki tanıtım günleriyle Kahramanmaraş'ın bilinmeyen yönlerini de ortaya çıkartmak istiyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ise gelen her insanın hayranlıkla ayrıldığı kentin tanıtımında eksiklikler yaşandığını söyledi.

Etkinliklerle kentin tanıtım problemine çözüm olabileceğini belirten Karaküçük, şunları belirtti:

 "Maraş'ın sanayisi, ceviz oyması, altın işlemesi, doğal güzellikleri yeteri kadar bilinmez. Yöresel anlamda Türkiye'ye tanıtımı noktasında önemli bir çalışmalar olacak. 3 bin metrekare alan içerisinde 500 metrekaresini biz oda olarak alıp, isteyen herkese ücretsiz vereceğiz. Metal mutfak eşyası, sim sırma, ceviz oyma ve Maraş'ın yöresel yemeklerini sergilemek isteyenlerin kullanımına sunacağız."

Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Ahmet Duran Balsuyu da böyle bir etkinliğin ilk defa düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Toplantıya Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı da katıldı.