İstanbul Bakırköy Belediyesi, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına, Kadın Danışma Evi açtı. Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Göktaş ve beraberindeki heyet Aslan ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, Özgecan Danışma Evi'nin temsili anahtarını teslim etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Göktaş ve beraberindeki heyet Aslan ailesinin merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'ndeki evine geldi. Burada heyetle birlikte aileye başsağlığı dileklerini ileten Göktaş, ailenin acılarını paylaştı. Heyette bulunan Koza Yardımcı, Bakırköy Belediyesi tarafından yaptırılan Özgecan Kadın Danışma Evi'nin temsili anahtarını aileye verdi. Ziyaret sırasında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu cep telefonu ile aileyi arayarak baba Mehmet Aslan’a baş sağlığı diledi.
Ziyarette konuşan baba Mehmet AslanÖzgecan’ın adının böyle bir şekilde ölümsüzleştirilmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Özgecan’ın bıraksa uçup uçup gidecek gibi bir yapısı olduğunu ifade eden Aslan “Her şeyi hemencecik yapmak istiyordu, hemen hayallerini gerçekleştirmek istiyordu. O anlamda farklı bir boyuttaydı. Sürekli takip ediyordum. Hem bilgi dağarcığını hem psikolojik durumunu hem de ruhsal durumunu sürekli kontrol altında tutuyordum” şeklinde konuştu.

AİLEDEN SAĞDUYU ÇAĞIRISI
Öte yandan Özgecan’ın ailesi kızlarının anılacağı etkinliklerde sağduyulu olunmasını istedi.
Aile adına açıklama yapan amca Yaşasın Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaştığını ve bu kapsamda çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceğini hatırlattı. Bu etkinliklerde Özgecan'ın da anılacağını ifade eden Yaşasın Aslan “Kesinlikli yürüyüşlere karşı değiliz ancak aile olarak tek isteğimiz Özgecan’a yakışır barışçıl gösteri olması. Kesinlikle güvenlik güçleriyle bir çatışma ortamı oluşmadan gösteri yapılmasını talep ediyoruz.”