Hatay'daki aşırı yağış, Sarıseki Mahallesi'nde birçok ev ve iş yerinde su baskınına sebep oldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, taşkın sonrası bölgede incelemelerde bulundu.

Hatay'da yağışlar sonucu Mersin Deresi taştı, taş ocaklarından inen malzemeler yolu trafiğe kapattı. Bölgede birçok evi su bastı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan yol açma çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da evini su basan vatandaşların tahliye işlemlerine yardımcı oldu.


Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Savaş, taşkından zarar gören vatandaşları ziyaret etti, geçmişten gelen sıkıntılardan kaynaklı su taşkınlarının bir an önce giderilmesi için talimatlar verdi. Can kaybının yaşanmamasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Savaş, "Geçmişte çözülmesi gereken birçok sorun var, bunlardan biri de bugün burada yaşadığımız olay. Bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Hatay'da yapılması gereken birçok iş var, azimle çalışarak Hatay'ı hakkettiği noktaya getireceğiz." dedi.