Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarının (TORTEK) insanları kaynaştırıp dostluklar kurdurduğunu belirtti.

Tuna, TORTEK bünyesinde, seramik ve ahşap boyama branşlarında eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı kahvaltı programına katıldı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan kursları, eşi Aydan Tuna ile ziyaret eden Tuna, kursiyerlerle sohbet etti. En çok övündükleri sosyal projelerden bir tanesinin TORTEK projesi olduğunu belirten Tuna, TORTEK’in, mesleki eğitim almanın yanı sıra birbirlerini hiç tanımayan insanların kaynaşıp dostluklar kurulmasına vesile olan bir yapı olduğunu söyledi.

TORTEK ile 54 eğitim merkezinde, 26 branşta, 76 usta öğretici önderliğinde toplamda 14 bin 500 kişiye mesleki eğitim verdiklerinin altını çizen Tuna, 2006 yılında başlatılan projenin sağlıklı ve verimli bir şekilde devam etmesinin en büyük sebebinin, kursların lokalde her mahallede kurulmasına özen gösterdikleri olduğunu vurguladı. Tuna, şöyle dedi:

"Belediye başkanlığı sadece yol yapmak, yeşil alan düzenlemek, spor tesisi inşa etmek değildir. Önemli olan sosyal belediyeciliği de ön plana çıkarmaktır. 2006 yılında başlattığımız TORTEK projesi bizim ufkumuzu daha da açtı. Özellikle Mersinimizdeki üniversitelerle koordineli çalışarak yeni yol haritaları çıkardık ve değişik projeleri hayata geçirdik. Toroslar, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen insanların yaşam merkezi olarak seçtiği bir bölge. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hasımları hısım yapacağız demiştik. Oluşturduğumuz mesleki eğitim kurslarında, parklarımızda, spor tesislerimizde insanlarımızın bir arada olduklarını ve dostluklar kurduklarını görmek bizim çalışma şevkimizi daha da arttırmaktadır. Kurslarda bayanlarımız, el becerilerini eğitimle bütünleştiriyor ve ürettikleri ürünleri de satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Hedefimiz, kurs sayılarını arttırmaktır. Bununla ilgili de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz."

Programı organize eden usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkür eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, daha sonra seramik ve ahşap boyama branşlarında eğitim alan kursiyerlerin yaptığı çalışmaları inceledi. Usta öğreticiler de Başkan Tuna’ya kursiyerlerin el emeği ve göz nuru ile yaptığı çalışmalardan hediye ederek, değişik branşlarda kurslar açarak, özellikle ev hanımlarının meslek öğrenmelerine ve ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına vesile olduğu için Başkan Tuna’ya teşekkür ettiler.