Belçika Adalet Bakanı Koen Geens (CD&V) geçtiğimiz hafta Belçika Müslüman Yönetimi (EMB) ile bir araya geldi. Geens, Belçika Müslüman Yönetimi’nde dil ayrılığının olabileceğini aktardı.

Belçika'da, Müslümanların devlet nezdinde tanınan tek kurumu olan Belçika Müslüman Yönetimi’nde (EMB) dil konusunda değişikliğe gidileceği konuşuluyor. 2011 yılında yönetimde yaşanan çeşitli sebeplerden dolayı Belçika, Belçika Müslüman Yönetimi’nin faaliyetleri askıya almıştı. Bu süreç camilerin tanınması ve çeşitli konularda Müslümanları sıkıntıya soksa da kısa zaman içinde bu kriz tatlıya bağlanmıştı. Şimdi ise Belçika Müslüman Yönetimi’nde dil ayrımının olması gündemde.

Geçtiğimiz hafta sonu Adalet Bakanı Koen Geens’ın (CD&V) Belçika Müslüman Yönetimi ile birlikte katıldığı konferansta çeşitli açıklamalarda bulundu. Geens, diğer dini temsil eden yönetmeliklerde olduğu gibi Belçika Müslüman Yönetimi’nde (EMB) de dil ayrımı olabileceğini aktardı. “Bakan olarak Belçika Müslüman Yönetimi’ni iyi bir şekilde organize edilmesine destekte bulunacağım’’ diye konuşan Geens, diğer dini kuruluşlarda olduğu gibi Belçika Müslüman Yönetimi’nde de Fransızca ve Flamanca ayrımı olabileceğini aktardı.

Belçika Müslüman Yönetimi (EMB) Başkan yardımcısı Muhammed Achaibi dil ayrımı konusunda farklı bölgelerde içeriklerinin daha iyi anlaşılması için bu ayrımın iyi olacağına dikkat çekti. Achaibi, “Bazen oluyor ki dil konusunda yönetimde sıkıntılar çıkabiliyor. Şuanda yönetimde 17 kişiden sadece 6 kişi Flamanca dilini konuşuyor.” şeklinde konuştu.