Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Enver-Nebibe Karaata Kültür Merkezinde 'Birlikte Yaşam İçin Barışa Ses Ver' konulu panelde barış mesajları verildi.

Panele Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Yazar Aslı Erdoğan, Gazeteci-Yazar Kemal Göktaş ve vatandaşlar ve parti üyeleri katıldı.

Panelde konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan konuşmasında şunları kaydetti: “Tek bir insanın sırf iktidar hırsı yüzünden, şu an özellikle Kürdistan’ın bütün kentlerinde savaş sürdürmesi, savaşın en üst safa ya getirdiği aşamada yaşatması ve barışın bu sürede ne kadar değerli, önemli ve elzem olduğunu belirtmek, umarız ki tüm hükümet yetkililerine ve tüm savaş çığırtkanlarına da ulaşmasını diliyoruz. Barışın bir an önce tüm dünya olmak üzere, özelliklede Kürdistan’a ve Türkiye’ye gelmesi, şu an bu savaştan en çok etkilenen kesimin kadınlar ve çocuklar olduğunu da unutmamak gerekiyor."

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ise şu ifadeleri kullandı: “Fırat ve Dicle nasıl ki bu coğrafya ya hayat verdiyse, nasıl ki Fırat ve Dicle ve bu coğrafyanın var oluşundan bu güne denk, doğduğu topraklardan Basra Körfezi'ne kadar, nasıl ki bütün halkların ve bütün tabiatların hayat kaynağı olduysa emin olun Fırat ve Dicle’den daha elzem, daha acil ihtiyaç olan yeni bir hayat kaynağına ihtiyaç vardır, o da Ortadoğu coğrafyasının barışa duymuş olduğu ihtiyaçtır. Su gibi, hava gibi, oksijen gibi. Bugün Ortadoğu coğrafyasının tamamını kasıp kavuran, yaşamış olduğumuz bu tablo neredeyse temelleri 100 yıl önce atıldı. Yüzyıldır aslında bu coğrafyanın birlikte yaşam arzusunun temeline dinamit konuldu. Bu problemleri aşmanın tek kaynağı ise barıştır."

Program sonunda barış için dilek fenerleri gökyüzüne gönderildi.