CHP Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan Sarnıç Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri'nin işletmesi için ihaleye çıkıldığını belirterek, "Sarnıç Piknik Alanı halkındır, satılamaz." dedi. Bugün düzenlenecek ihaleye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, belediye tarafından ücretsiz olarak vatandaşın kullanımına sunulan piknik alanının, rant için satışa çıkarıldığını ifade etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kiralanan 16 dekarlık alanda kurulu Mümin Gençoğlu Tesisleri ile Sarnıç Piknik Alanı’nın yaklaşık dört aydır kapalı olduğunu belirten Türeli, “Mümin Gençoğlu Tesisleri ve Sarnıç Piknik Alanı’nın Gaziemir Belediyesi’ne devrine ilişkin sözleşme neden uzatılmamıştır? Belediye, yeni ihaleye neden alınmamaktadır.” sorularını yöneltti.

Tesis ve piknik alanının, kira süresi dolduğu gerekçesiyle yaklaşık dört ay önce İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gaziemir Belediyesi’nden geri alındığını hatırlatan Milletvekili Türeli, şöyle devam etti: “Tesiste bulunan binalar, sosyal donatılar, alanın belediyeden alınmasının ardından bakımsızlıktan adeta çürümüştür. Sarnıç Piknik Alanı'na sahip çıkan vatandaşlarımızın yanındayız, destek vermeye devam edeceğiz. Sarnıç’a ilişkin durumu, geçtiğimiz ay içerisinde bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştık. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir yazılı soru önergesi vermiştik. Söz konusu alanla ilgili yaşanan sorunu, vatandaşlarımızın isteği gerçekleşinceye kadar Meclis’te her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.”

CHP Milletvekili Türeli, Meclis gündemine taşıdığı önergesinde şu sorulara yer verdi: "Mümin Gençoğlu Tesisleri ve Sarnıç Piknik Alanı’nın Gaziemir Belediyesi’ne devrine ilişkin sözleşme neden uzatılmamıştır? Söz konusu tesis ve piknik alanı, daha ne kadar süre âtıl halde bırakılacaktır? Sosyal fayda içeren tesislere evsahipliği yapan bir alanın çürümeye terkedilmesini doğru buluyor musunuz? Tesislerin yeniden hizmete açılmasına yönelik bir plan hazırlanmış mıdır? Böyle bir plan varsa uygulama takvimi nedir? Tesisin yeniden hizmete açılması düşünülmüyorsa yerine ne yapılması planlanmaktadır?"