Hicri yılbaşı olan Muharrem ayının gelmesiyle birlikte aşure etkinlikleri de başladı. İnşaat ve yapı market sektöründe faaliyet gösteren Burç İnşaat bu yıl aşure etkinliğinin 9.uncusunu düzenledi. Yaklaşık  1500 kişilik yapılan aşure misafirlere ikram edildi. Burç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TİMURBANGA misafirlerine hitaben şunları söyledi:

”˜'Alem-i İslam'ın adeta savrulduğu şu günümüzde; Mısırdan- Miyanmara, Libya'dan -Afganistan'a, Suriye'den- Kudüs'e, Irak'tan ”“Bangladeş'e müminler bir hercü merc yaşamakta. Tarih adeta tekerrür ediyor. Nuh Peygamberin asrının afeti gibi İslam'ın özünden ayrılan Müslümanlar Allah'ın orduları (sel,deprem,kıtlık,savaş vs.) tarafından terbiye ediliyorlar.

 Duamız ve niyetimiz şudur ki; Cenab-ı Allah ülkemize ve Alemi İslam'a hakiki imanı hissetmeyi ve hakiki İslam'ı yaşamayı nasip etsin, asrın yezidlerine fırsat vermesin; bizlere birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamayı nasip etsin.

Neslimizi hırsızlık, arsızlık, uyuşturucu ve alkol gibi sui ahlaktan muhafaza eylesin. Cenab-ı Allah'tan dilerim ki dua niyetine yaptığımız bu aşureler bu ayın sıra dışı olayları Hz.Adem, Hz. Musa, Hz. İbrahim, Hz. Yunus ve Hz. Hüseyin ve hasseten Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V)  efendilerimizin yüzü suyu hürmetine ailemize milletimize ve Alem-i İslam'a ağız tadı getirsin, Alem-i İslam'ın yaşadığı zulümler son bulsun.'' 

Timurbanga'nın konuşmasının ardından dua edildi ve misafirlere aşure ikramında bulunuldu.