Çankırı’da Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.
Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Nevruz Bayramı hakkında bilgi vererek, “Nevruz yeni gün demek, Anadolu coğrafyasında, Asya’daki tüm cumhuriyetlerde büyük coşkular oluyor. Nevruz baharın uyanışı, sevincin, umutların yeşerdiği çok önemli bir takvimin ilk günü eğer memleketimizde nevruz kutlamalarında bir karıncayı inciniyorsa burada bir arza var demektir. Sağ, sol yakılıp yıkılıyorsa bunu çok iyi düşünmemiz lazım burada bir arza var demektir. Özellikle bu yıl kutladığımız nevruz inşallah Anadolu coğrafyasındaki kardeşler arasında olan ve her iki tarafı da yıllardır son derece üzen ilk defa tamamen bertaraf olacak ve nevruz kutlamaları bundan sonra gerçek maksadına ulaşacaktır. Sevgiyi, kardeşliği, dostluğu büyütelim bunların hiç birinin yan etkisi yok.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Kafkas Dans Grubu gösterilerini sundu. Protokolün temsili olarak demir dövmesinin ardından, ağaç dikimi ile birlikte Nevruz ateşi yakıldı. Programın sonunda protokole, öğrencilere ve vatandaşlara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
Düzenlenen programa; Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.