Adana’nın Çukurova ilçesinde belediye, ara yol ve parkları ilaçlı suyla temizlemeye başladı. Çöp konteynerlerinin özel biçimde dezenfekte edildiği yeni uygulama halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatı üzerine harekete geçen Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, ilçe genelindeki tüm mahalleleri ilaçlı suyla temizlemeye başladı. İlk uygulama 100. Yıl Mahallesi’nde gerçekleştirilirken, ekipler Toros Mahallesi’ndeki sokakları da temizlemeye başladı. Ekipler önce yol ve parklarda biriken çöpleri kaldırarak kaba temizlik yapıyor, ardından yol ve parklar ilaçlı suyla ikinci kez temizleniyor. Vatandaşlar uygulama nedeniyle oldukça memnun.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen ile Temizlik İşleri Müdürü Saniye Arslantaş’ın eşlik ettiği temizlik ekipleri, bir arazöz yardımıyla gerçekleştirdikleri uygulama sırasında, çöp konteynerlerini de özel olarak yıkıyor. Suyun içerisine karıştırılan özel dezenfektan ilaçlar sayesinde her türlü mikrop yok ediliyor, oluşumu da engellenmiş oluyor. Toros Mahallesi Muhtarı Kemal Çelebi, “Bundan iyisi can sağlığı.” diyerek ekiplere teşekkür etti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, aşırı sıcak nedeniyle çöplerin mikrop üreten potansiyel yuvalar olarak çok daha sık alınması gerektiğini vurguladı. Ekiplerin sabahın erken saatlerinde başlattığı yeni uygulamanın aşırı sıcaklarda en doğru ve en pratik çözüm olduğunu belirten Çetin, “Özellikle konteynerlerin temizliğine özel önem veriyoruz. Sade su ile yıkamak yetmiyor, ilaç da gerekiyordu, biz de gereğini yaptık, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.