Deniz Feneri'nden yapılan açıklamaya göre, Afşin ilçesindeki Küçüktatlar İlköğretim okulunda eğitim gören 68 çocuk, derneğe dilek mektuplarıyla isteklerini iletti.
Öğrencilerin bu dileklerini gerçekleştiren dernek görevlileri, getirdikleri hediyeleri okulda düzenlenen törenle çocuklara teslim etti.

Derneğin İletişim Koordinatörü Recep Koçak, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 14 ilköğretim okulunu temelden yaptıklarını, atıl durumdaki onlarca okulda da tamirat ve tadilat gerçekleştirerek yeniden eğitim ve öğretime kazandırdıklarını söyledi.

Binlerce öğrenciye eğitim desteği verdiklerini dile getiren Koçak, Küçüktatlar İlköğretim Okulu'nun da 2009'da Deniz Feneri Derneği tarafından yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Okulda, anasınıfı, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde 174 çocuğumuz eğitim görüyor. 13 yıldır devam eden '1001 Çocuk 1001 Dilek' projemizi bu yıl temelden yaptığımız okullarda uyguladık. Bu kapsamda Kahramanmaraş Küçüktatlar İlköğretim Okulu'ndaki 68 öğrencimizin dileğini yerine getirdik. Dilekler arasında bisiklet, elbise, gitar, pasta, saat, giyim ve yiyecek gibi hediyeler öğrencilere verildi. Okulun yapılmasında olduğu gibi yine bu hediyeleri çocuklarımıza göndererek onların yüzlerinin gülmesini, mutlu olmasını sağlayan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum."