Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezindeki Camiler haftası teması “5 Vakit Huzur” Namaz Aşktır Vazgeçme adlı program bayanların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Güzel sunumuyla progamın sunuculuğunu Kuran Kursu öğreticisi Nurhayat Hacıbebekoğlu yaptı.
Panelde açılış Kuran tilavetini uzman Kuran Kursu öğreticisi Şule Oasmanoğlu okudu. Şule osmanoğlu dinleyenleri adeta mest etti. Programda, Camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla Diyanet işleri başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.
Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir yaptığı açılış konuşmasında Camiler ve din görevlisleri haftasının önemine değindi , asıl görevlerinin tebliğ olduğunu söyledi. Müftü Demir konuşmasında; “Biz her zaman şunu söyleriz. Bizi görevimiz tebliğdir. Bu tebliğ görevini yaparken konumumuzu biliyormuyuz. Kimin adına, kimin vekili olarak tebliğ ediyoruz. O zaman çok güzel yetişmemiz lazım. Hz. Muhammed aleyhisselam adına tebliğ ediyoruz. Onu Ona gönderilen dini onun göndericisi Allah’ın bir halifesi olarak, onun tevdi metodunu devam ettiriyoruz. Her meselenin güzel bir tarafı vardır. Ama bizim meselemizin her tarfı güzeldir.”
Kahramanmaraş İl Müftülüğü Türk Tasavvuf musikisi korosu, okuduğu bir birinden güzel ilahi ve kaside dinletisiyle panele renk kattı.
Panel daha sonra İl Müftüsü Muhammed Gevherin başkanlığında Başkanlık Müşaviri Belgin Konarlı ile İstanbul Müftülüğü Uzman Vaizi Nimet Yılmaz tarfından bol bol alkış eşliğind gerçekleşti.
İl Müftüsü Muhammed Gevher panelde yaptığı konuşmada Ankara da yaşanan terör olayında ölenlere Rahmet diledi, katılımcılarla beraber fatiha bağışladı. Müftü Gevher konuşmasında ise; “Camiler; omuz omuza geldiğimiz, Rabbülaleminin huzurunu topluca işittiğimiz bir mahaldir. Huzurda tek başına değildi, camiye kalabalık bir cemaatle devam ederek huzurda durmak çok önemlidir. Bayanlar olarak camilerden sizleri kimse itemeyecek dışlamayacak.teşkilat olarak hep karşısında olcağız.”
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarlı konuşmasına Başkan Mehmet Görmez’den gelen selamı iletrek başladı. Müşavir Konarlı, 5 vakit Huzur, namaz kılıyoruz temalı konuşmasında müslümanca yaşayıp kötülüklerden alıkoyan namazı iyi anlammız gerektiğini vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin Konarlı şöyle seslendi; “Namaz inanç, kararlılık ve disiplin işidir. İnanırız ve devam etmekte kararlıysak disiplinli olduğumuzun göstergesidir. Eğer kurtuluşa erenlerden olacak olursak namazında huşu içinde olacağız. Huşu, sevdiğiniz kişinin sevgisini kaybetmektem korkmaktır. Bizi yaratan Rabbin bize olan sevgisini ve merhametini kaybetmekten korkmaktır.”
Müşavir Konarlı, konuşmasında sık sık “ O müminler ki namazlarında devamlıdırlar”, “şüphesiz müminler kurtuluşa ermişlerdir”, ayetlerinden örnekler vererek konuşmasına son verdi.
İstanbul Müftülüğü Uzman Vaizi Nimet Yılmazda nmazla diriliş konusuna değindi. Vaize Yılmaz konuşmasında namazın kişisel olduğunu söyledi. Vaize Nimet Yılamaz, tarih boyunca toplu ibadet yapmamış bir tek bir insan gurubunun olmadının altını çizdi.
Panel sonunda, Onikişubat Aile Rehberlik Bürosundan Kuran Kursu öğreticisi Şenay Gök tarafından Başkanlık Müşaviri Belgin Konarlı ile Uzman Vaize Nimet Yılmaz’a Kahramanmaraş anısına el işi bakır tepsi hediyesi takdim edildi. Başkanlık müşaviri Belgin Konarlı İl’ de görev yapan tüm Kuran Kursu öğreticilerini sahneye davet ederek onlarla resim çektirdi, bir süre sohbet etti.
Programa; Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin Konarlı, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Müftü Yardımcısı Davut Polat, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftü Vekili Cumaali Deniz, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdussamed Pat, İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hannep, Din Hizmetleri Uzmanı Ayşe Mernuş Tepebaşı ile İl de görev yapan Kuran Kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
HABER-KAMERA:HACI ALİ GÜNEÇIKAN