Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından birisi olan ve Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” dediği Edirne’deki Selimiye Camisi’nde Kadir Gecesi coşkusu yaşandı.

Mübarek Ramazan ayında Selimiye Camisi adeta insan akınına uğruyor. Yılın en kalabalık günü ise Kadir Gecesi'nde gerçekleşiyor. Kadir Gecesi’ni Osmanlı’nın muhteşem eseri Selimiye'de idrak etmek isteyen insanlar Edirne’ye akın etti. İftarını açan insanlar caminin yolunu tuttu. Yaklaşık 6 bin kişinin aynı anda saf tuttuğu cami kısa süre içerisinde doldu. Camiye sığmayan cemaat, iç avluda saf tuttu. Caminin iç avlusu kadınlar tarafından dolduruldu.

Burada da yer bulamayan cemaat, bu kez caminin bahçesinde seccadelerini serdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahiler okundu. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Kadir Gecesi’nin önemine dair bir vaaz verdi. Mübarek gece nedeniyle binlerce insan hep birlikte ellerini semaya açarak dualar etti. Ezanın okunmasıyla birlikte caminin içini ve dışını dolduran cemaat hep birlikte saf tuttu.