Elbistan Belediyesi'nde çalışan 39 yaşındaki Eren, 1986 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası iki bacağını diz üstünden kaybetti. Uzun süre tedavi gören Eren, normal protez ve koltuk değnekleriyle yaşamına devam etti. Maddi imkanı olmadığı için elektronik protez alamayan Eren, yıllarca zor bir yaşam sürdü.
     Eren, SGK Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişikliğin ardından mikro işlemcili elektronik protez alabilmek için SGK'ya başvurdu. Olumlu cevap alan Eren şimdi, masrafları SGK tarafından karşılanan mikro işlemcili elektronik protez sayesinde koltuk değneklerinden kurtulmanın sevincini yaşıyor.
     Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin aldığı bu kararla yeniden ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Elektronik protez sayesinde yürümeye başladığını aktaran Eren, şunları kaydetti:
     ''Daha önce bu tür cihazlara devlet desteği yoktu. Hükümetimize minnetlerimi sunuyorum. Maddi durumu iyi olmayan engellilere çok büyük kolaylık sağladılar. 96 bin TL değerindeki protezin masraflarını SGK karşıladı. Çok mutluyum. Yıllarca normal protez kullandım. Koltuk değnekleri olmadan ayağa kalkamıyordum. Ayakta durmak ve yürümek beni çok yoruyordu. Adımlarımı atmakta güçlük çekiyordum. Şuan kendi başıma ayağa kalkıp yürüyebiliyorum.''