Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğiyle, biyolojik mücadele için Adana’nın Feke ilçesinde ormanlık alana 500 keklik bırakıldı.

Keklik salımı için düzenlenen törene Feke Kaymakamı Emre İhsan Aydın, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdür yardımcısı Yüksel Abidinoğlu, Adana Şube Müdürü İlhan Taş, Milli Parklar Şube Müdürü Faruk Atmaca, muhtarlar ve personeller katıldı.

Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdür Yardımcısı Yüksel Abidinoğlu her yıl sorumluluk alanlarındaki sahalarda keklik salımı yaptıklarını vurgulayarak, "Feke’de 500 adet kekliği doğayla buluşturduk. Keklik salımlarımız Kozan ve Ceyhan ilçelerimizde devam edecek. Bölgemizde nerelerde keklik ihtiyacı varsa oraya da keklik bırakacağız." dedi.
Doğaya keklik salımının temel amacının doğadaki keklik popülasyonunu artırmak ve biyolojik mücadele olduğunu belirten Feke Kaymakamı Emre İhsan Aydın, kekliklerin popülasyonunu artırılmasında da vatandaşlara ve güvenlik güçlerine görevler düştüğünü ifade etti. Bölgenin av yapmaya kapalı bir bölge olduğunu belirten Aydın, "3 yıl boyunca av yasağı olacak. Bu alanda bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek. Bölge güvenlik görevlilerimiz tarafından sürekli takip altında tutulacak. Vatandaşlarımızın bu kekliklere sahip çıkması gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Emre İhsan Aydın ve diğer katılımcılar keklikleri doğaya bırakıtı.