Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, devletin kamu güvenliği, kamu esenliği, emniyeti ve asayişin sağlaması yanında anayasal olarak ailenin, gençlerin ve çocukların korunmasına yönelik görevinin de bulunduğunu belirtti.
     Son yıllarda gelişmiş ülkelerde ve toplumlarda sosyal devlet anlayışın hızla ilerlediğine dikkati çeken Pehlivan, şunları kaydetti:
     ''Devletimiz ve hükümetimiz de bu sosyal devlet anlayışı ile hizmet ağını daha da genişletiyor. Toplumuzda dezavantajlı gibi gözüken vatandaşlarımızın hem topluma kazandırılması hem de yaşam standartlarının artırılması ve onların özellikle yetişme çağında fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak adına birçok çalışma ve proje yürütülüyor. Bu bağlamda hayata geçirilecek olan 'Koruyucu Aile' projesi ile de hangi nedenle olursa olsun aile ortamından ve anne, baba sıcaklığından yoksun olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bir şekilde aile ortamına kavuşturulması amaçlanmaktadır.''
     Konuşmaların ardından ''Gönül Elçileri'' projesiyle ilgili sunum gerçekleştirildi.